Treceți la conținutul principal

Articol despre Asociatia ASEP pe siteul GoodNews.info


A.S.E.P. – Un nou sprijin pentru problemele emotionale ale copiilor si adolescentilor
Persoanele care intampina probleme emotionale in anumite etape ale vietii au acum ajutor dedicat printr-o noua organizatie infiintata special in acest scop – Asociatia pentru Sprijin Emotional si Psihoterapie (A.S.E.P.)
Adela Serghiescu, psiholog clinician, Presedintele A.S.E.P, impreuna cu  mai multi profesionisti in domeniu au gasit o modalitate de a intinde o mana de ajutor si de a oferi suportul de care multi au nevoie pentru a da sens experientelor prin care au trecut si pentru a-i ajuta sa-si continue viata asa cum doresc.
In spatele A.S.E.P. exista o experienta de peste  zece ani formata in urma voluntariatelor si formarilor profesionale in institutii de educatie, spitale de psihiatrie, centre si  camine pentru copiii abandonati, copii cu autism si alte tulburari de comportament. Adela a simtit ca pentru rezultate mai bune trebuie o implicare totala si impreuna cu Petru Stefanov, vicepresedintele asociatiei si alti colegi psihologi, au  pus bazele  Asociatiei.

Echipa A.S.E.P. este formată din psihologi specializați în diferite ramuri ale psihologiei precum: psihoterapie de cuplu și familie, drept, terapie de recuperare, terapie pentru tulburări de comportament, victimologie, psihologie clinică, psihologie judiciară.

 “Am inceput sa construim cu ajutorul prietenilor si cunostintelor. Cercul celor implicati in acest proiect de suflet s-a largit treptat, implicand din ce in ce mai multe  resurse materiale dar si resurse umane prin desfasurarea unor activitati de voluntariat.” a declarat Adela Serghiescu, Psiholog clinician,  Presedinte A.S.E.P.

Click aici pentru a citi articolul integral

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tricotilomania

TRICOTILOMANIA   Tricotilomania a fost descrisă pentru prima dată de psihiatrul francez   Hallopeau în anul 1889 și acceptată ca și diagnostic psihiatric în anul 1987. Ce este   tricotilomania?   Tricotilomania este caracterizată de impulsul incontrolabil și repetitiv al unei persoane de a-și smulge părul capilar, genele, sprâncenele, părul din zona pubisului, brațelor, picioarelor etc. Din punct de vedere clinic, tricotilomania face parte din categoria tulburărilor comportamentale şi este încadrată conform DSM în clusterul obsesiv-compulsiv.   In unele   cazuri, tricotilomania este însoțită de un alt comportament repetitiv, cum ar fi roaderea unghiilor sau de un ritual   anume : numărarea firelor de păr smulse şi ascunderea acestora, mirosirea lor sau mâncarea foliculilor, unele persoane le duc la gură, altele se joacă cu ele, le miros, fac mingiuțe sau le rup în bucăți mici și le fac grămăjoare. Cauzele tricotilomaniei:     Factorii declanșatori și favorizanți pe

Donatii

Măsuța luminoasă Psiholog clinician: Adela Serghiescu Asociația pentru Sprijin Emoțional și Psihoterapie Activități ce se pot desfășura la măsuță luminoasă, clasificate pe categorii de vârstă, ce ajută copilul în procesul său de dezvoltare. Vârstă: 0-3 ani Învățarea culorilor: sortarea unor piese de plastic colorat și transparent, la început prin imitarea adultului sau a altor copii, apoi independent. Alte exemple de activități: “ arată sau dă-mi culoarea albastru/galben/roșu!” Descoperirea animalelor: cu ajutorul pictogramelor, copilul asociază perechi de animale de tipul “mama-pui”. De asemenea, putem include în joc reproducerea onomatopeelor emise de diferite animale și învățarea denumirii puiului fiecărui animal. Exemplu de activitate: așezam pe măsuță un cartonaș pe care este desenată o vacă și emitem cerințe: -“Ce este aceasta?” (vacă) -“Cum face vacă?” (muuu!) -“Care este puiul vacii?” (vițelul) Tot prin acest joc putem în